Nigiri sushi

Kdo miluje sushi stejně jako my, ať zvedne ruku. A ten kdo se nehlásí, ten nemá rád na sushi  typickou chuť mořské řasy, do které je zabalena tradiční kyselá sushi rýže a kousek něčeho uvnitř. Doporučujeme všechny předsudky o řasách hodit za hlavu, uvolnit se, zavřít oči, otevřít pusu a chuťovou explozi na jazyku si užít až do posledního kousku.

Japonci jsou a byli, co se týče vynalézání druhů sushi, velmi kreativní a tak je pak těžké vybrat si mezi těmi lákavými dortíčky s rýží a rybou. Co vás rozhodně vždycky potěší je Nigiri sushi.

Nigiri je noček vytvořený ze sushi rýže ozdobený plátkem syrové nebo pečené ryby, tofu, vaječnou omeletou, mušlemi svatého Jakuba, avokádem, chřestem a jinými dobrotami, které tak na vršku, jako třešnička na dortu, dominují svou chutí.

Do misky si nalejte sójovou omáčku, na talířek dejte oříšek wasabi pasty a špetku nakládaného závoru, chopte se hůlek a směle do toho.

Nigiri sushi

Ikura (kaviár z lososa)

Unagi (tepelně upravovaný sladkovodní úhoř)

Hotate (mušle svatého Jakuba)

Tobiko Green (kaviár z létajících ryb - zelený)

Maguro (tuňák)

Tai (tilapie)

Saba (makrela)

Butterfish (máslová ryba)

Amaebi (sladkovodní kreveta)

Sake (losos)

Iwashi (sardinka)

Goma Wakame (salát z řas)

Tamago (vaječná omeleta)

Asupara (chřest)

Tofu

Avocado